Meer over de beurs…

De 1e Noordhollandsche Bromfietsbeurs werd voor het eerst gehouden in 1995 in Heerhugowaard. Al snel kwamen de bezoekers niet alleen uit Nederland, maar zo’n beetje overal vandaan. Deze beurs is vooral speciaal omdat we ons echt alleen op bromfietsen richten. Dus geen scooters, geen motoren, maar wel zo’n beetje alles voor de echte bromfietsliefhebber.

Een paar jaar geleden begonnen we ook een beurs bij tuincentrum Bosin Heerenveen. Helaas waren we op een gegeven moment gedwongen hiermee te stoppen omdat de heer Bos de ruimte waar de beurs plaatsvond verhuurd had. Gelukkig vonden we in 2012, na een gouden tip van Kreidlerman Roelf Reitsma, een nieuwe locatie voor deze beurs in de Veemarkthal te Sneek!

Tegenwoordig vindt de beurs drie keer per jaar plaats. In april en november zijn we in Heerhugowaard en in september in Sneek. We mikken daarbij steeds op minimaal 100 standplaatsen, waarbij marktkramen en grondplaatsen evenredig verdeeld zijn.  Je vind er schitterend gerestaureerde bromfietsen om fijn bij te watertanden, maar ook opknappertjes die je zo kunt meenemen – nou ja, meestal tegen betaling, dat dan weer wel.

Voor de benodigde onderdelen ben je overigens meteen ook aan het juiste adres. Of voor tijdschriften, oude posters en andere hebbedingen. Ook verenigingen als bijvoorbeeld ‘Vroem Vroem’ zijn regelmatig op de beurs te vinden.

En tenslotte: de sfeer… De geur van tweetakt, olie en banden… Als je van bromfietsen houdt, mis dan de 1e Noordhollandsche niet!